Hallitus 2019

Puheenjohtaja:
Kikka Kuosmanen
Varapuheenjohtaja:
Arja Filppa
Maarit Mäki
Anneli Patronen
Marja-Liisa Sarkkinen
Anna-Kaisa Virtanen
Varajäsen Irmeli Järvi

ks. Yhteystiedot


Uusimmat kuvat

_mg_0811
_mg_0808a
_mg_0794

TULEVIA TAPAHTUMIA


Pieni ele -vaalikeräyksen lipasvahdiksi

Eduskuntavaalit ovat keväällä 14.4. ja eurovaalit 26.5.2019. Yhdistyksemme on Reumaliiton kautta mukana yhdeksän varsinais-suomalaisen yhdistyksen ryhmässä, joka hoitaa Naantalissa Pieni Ele -vaalikeräykset ennakkoäänestyksen aikaan sekä varsinaisena äänestyspäivänä. Jo useista vaalien keräyksistä olemme saaneet hyvän tuloksen, mistä suuri kiitos kuuluu lipasvahdeillemme. Pieni Ele -keräystoimikunta tarjoaa lipasvahdeille viimevuotiseen tapaan kakkukahvit vaalien jälkeen. Tästä tulee tarkempaa tietoa sitten lähempänä.

Reumayhdistyksen Pieni Ele -keräyspäivät ovat eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen aikaan perjantaina 5.4. klo 12.00-19.00 (seitsemän tuntia) sekä tiistaina 9.4. klo 12.00-15.00 (kolme tuntia) K-kauppa Ukko-Pekassa sekä vaalipäivänä Kaupungintalolla klo 9.00-20.00 (11 tuntia). 


Keräyksessä mukana olevat yhdistykset:
Killin kehitysvammaisten Tuki ry
Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys ry
Lounais-Suomen neuroyhdistys ry
Naantalin Seudun Reumayhdistys ry
Suomen Akustikusneurinoomayhdistys ry
Turun Seudun Hengitysyhdistys ry
Turun Seudun Invalidit ry
Turun Seudun Psoriasisyhdistys ry
Naantalin Sydänyhdistys ry


Vierailu naantalilaiseen Divas-kenkäkauppaan

Vierailu kenkäkauppa Divasiin ke 27.3.2019 täyttyi nopeasti. Jos on lisää halukkaitakatsastamaan kevään uutuuksia, ota yhteys Arjaan 050 584 0218, arja.filppa(at)gmail.com, järjestämme tarvittaessa toisen tilaisuuden.

_______________________________________


Sauvakävelyilta Turun Impivaarassa 25.4.2019

Sauvatempauksen vetovastuu on Tahko Pihkala -seuralla, joka on Suomen Ladun jäsenyhdistys. Mukana ovat Itä-Suomen yliopisto, International Council of Nordic Walking (ICNW), Amazing Finland sekä terveysjärjestöt Hengitysliitto, Reumaliitto, Sydänliitto ja Ikäinstituutti. Nämä vapaaehtoistoimintaan perustuvat kansalaisjärjestöt haluavat tällä tempauksellaan kertoa myös valtiovallalle ja kunnille, että ulkoiluolosuhteisiin ja esimerkiksi kävelyreitteihin on tärkeää panostaa sekä terveyden että viihtyvyyden vuoksi. Onhan sauvakävely ainutlaatuinen, suomalainen matalan kynnyksen harrastus. Kun Tahko Pihkala sanoi, että hiihto on "urheilujen urheilu", nyt sanomme "sauvakävely on liikuntojen liikunta".

Näin kirjoittaa Reumaliitto tiedotteessaan, jolla kannustetaan jäsenyhdistysten jäseniä liikkumaan, ja tällä kertaa erityisesti sauvakävelemään.

Sauvakävelyiltoja järjestetään kevään aikana Espoon Oittaalla 24.4., Kouvolan Urheilukeskuksessa 2.5., Tampereen Kaupissa 6.5., Seinäjoen Kyrkösjärvellä 7.5., Kuopion Puijolla 8.5., Oulun jäähallilla 9.5., Rovaniemen hiihtostadionilla 22.5.


Turussa 25.4. klo 18.00 alkaen

Turun Impivaaran sauvakävelyilta on torstaina 25. päivä huhtikuuta klo 18.00 alkaen. Tapahtuma kestää kaksi tuntia, eikä pääsymaksua ole. Sään mukainen ulkoiluvarustus vain päälle, ja menoksi.

Niin nuoret kuin vanhat, hyvä- ja huonokuntoiset, aloittelijat ja ammattilaiset …. kaikki ovat tervetulleita. Omat sauvat mukaan. Myös lainasauvoja on saatavilla

___________________________________________

Ulkoilupäivää vietetään toukokuussa 

         _______________________________________

Emma Teatterin Heideken-ensi-iltaan 29.5.2019

LOPPUUNMYYTY Saimme varattua Kailon Emma Teatterin komediaan lippuja ensi-iltaan toukokuun 29. päivä klo 19 alkavaan Heideken-näytelmään.  Tällä hetkellä kaikki 26 euron liput on varattu. Peruutuspaikkoja voit silti kysellä Marsalta, puh. 050 574 1543 tai mlsarkkinen(at)live.fi.


Emma Teatteri mainostaa esitystä alla olevalla tekstillä heidän nettisivuillaan:

#AITOTURKULAINE KESÄKOMEDIA

 Loputon huumorin lähde, jotain pyhää ja pysyvää vai katoava kansantauti? Mitä on turkulaisuus? Kesällä 2019 aihetta tarkastellaan niin sisäpiirin kuin ulkopaikkakuntalaistenkin silmin Pentti Kotkaniemen Emma Teatteriin ohjaamassa komediassa.

Komedia pureutuu kotiseuturakkauden merkitykseen ja siihen, miksi juuri Heidekenilla syntyneet ovat aitoja turkulaisia. Kaikki alkaa siitä, kun aidon turkulaisuuden häviämisestä huolestuneet valtaavat Heidekenin ja vaativat synnytysten palauttamista legendaariseen sairaalarakennukseen. Poliisi-Pekka lähtee selvittämään valtausta ja joutuu yllättävään seikkailuun, joka vie hänet matkalle turkulaisuuden ytimeen. Käy nimittäin ilmi, että Heidekenilla syntyy kaikenlaisia turkulaisia asioita, ei ainoastaan ihmisiä.

Esityksen ovat kirjoittaneet Miska Kaukonen ja Satu Rasila. Kaksikko on kirjoittanut aiemmin yhdessä Hockey night -komedian, joka pyöri Emma Teatterissa vuonna 2015. Yli 20 vuotta Turun maaperällä asunut Rasila tunnetaan lukuisista lämminkatseisista näytelmistä ja komedioistaan. Kaarinan poika Kaukonen on tuttu Emma Teatterin yleisöä ahkerasti naurattaneena näyttelijänä. Viimeksi hän teki ylistetyn Klonkun roolin Turun Kaupunginteatterissa nähdyssä Taru sormusten herrasta -menestysseikkailussa.

Turun seudulla vierailija-statuksella operoiva Kotkaniemi ohjasi viimeksi keväällä 2018 Turun Kaupunginteatteriin Martti Suosalon tähdittämän Parasta elämässä -monologin, sitä ennen syntyi Emma Teatterissa kesällä 2017 nähty Fingerpori. Tänä kesänä tämän komedioiden konkarin ohjauksessa aito- tai wannabe-turkulaisina seikkailevat Tom Petäjä, Teemu Aromaa, Iikka Forss ja Hilma Kotkaniemi. Esityksen lavastaa Peter Ahlqvist ja puvustuksen suunnittelee Anniina Kuula.

Tervetuloa nauramaan, olitpa sitten #aitoturkulaine tai onnellisesti muualla asuva.

 

 


         _______________________________________

KURSSEJA kts. Reumalehti

 

Liiton sivuille pääset helposti osiosta "Hyödyllisiä linkkejä"

IDEOITA kaivataan. Tuo omat ideat hallituksen tietoon, niin voimme valmistella retkiä ja tapahtumia.

Lisäksi lähetämme jäsentiedotteen, jonka kopioita voi noutaa Aurinkosäätiön aulassa olevasta lokerosta.

Ilmoitamme tapahtumista Rannikkoseutu-lehden yhdistysten Päivyri-palstalla.

SEURAA ILMOITTELUA!

Kuvateksti